`

Οι τροφές που... ομορφαίνουν

Όλοι γνωρίζουμε τα βασικά: fast food, επεξεργασμένες τροφές και γλυκά= βλαβερά. Φρούτα και λαχανικά= ωφέλιμα.

Αλλά ποιες τροφές μπορούν πραγματικά να μας… ομορφύνουν;


Ξοδεύουμε πολύ χρόνο και χρήμα για την φροντίδα μας μας με κρέμες, λοσιόν και άλλα προϊόντα περιποίησης για το σώμα και το πρόσωπο. Τόσο που τείνουμε να ξεχάσουμε πόσο επηρεάζει την εμφάνισή μας η διατροφή μας, οι ουσίες δηλαδή που μέσω των τροφών «εισέρχονται» στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, ό, τι τρώμε μπορεί να είναι πιο σημαντικό στο να φαινόμαστε νέοι και όμορφοι, απ’ όσο οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς του εμπορίου.

Όλοι γνωρίζουμε τα βασικά: fast food, επεξεργασμένες τροφές και γλυκά= βλαβερά. Φρούτα και λαχανικά= ωφέλιμα. Αλλά ποιες τροφές μπορούν πραγματικά να μας κάνουν να φαινόμαστε στα καλύτερά μας;

Δείτε τι λένε οι ειδικοί…

Κόκκινες πιπεριές του γένους capsicum

Αυτό το έντονου χρώματος, τραγανό λαχανικό, είναι ιδανικό για τις σαλάτες, καθώς έχει υπέροχη γεύση και επίσης μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα, από σάλτσες για ζυμαρικά, μέχρι φαγητά φούρνου και κατσαρόλας.

Όπως και τα εσπεριδοειδή, οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης.

Κριθαρόχορτο


To κριθαρόχορτο (το σπορόφυτο του κριθαριού) βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, λόγω της αφθονίας του σε μέταλλα, ένζυμα και βιταμίνες που αναζωογονούν την κυτταρική δομή του σώματος. Υποστηρίζει επίσης τη φυσική ισορροπία του βάρους, ενεργοποιώντας τη φυσική διαδικασία καύσης λίπους του σώματος. Μοιάζει πολύ στις ιδιότητές του με το σιταρόχορτο, ωστόσο είναι πιο εύπεπτο.

Η κατανάλωση κριθαρόχορτου, μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε νέοι, όμορφοι και λεπτοί. Επιπλέον, λόγω του υψηλού επιπέδου της χλωροφύλλης που περιέχει, είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό αποσμητικό σώματος! Το κριθαρόχορτο σε σκόνη μπορεί να αναμιχθεί με νερό, χυμό ή γιαούρτι ή να το προσθέσετε στα δημητριακά που βάζετε στο γάλα ή σε χυμούς.

Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, βοηθούν το σώμα να παράγει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που βοηθούν στο να επιβραδύνονται, ακόμη και να αναστρέφονται τα σημάδια της γήρανσης στο δέρμα. Ο σολομός βοηθά επίσης στην αύξηση του μυϊκού ιστού και στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος.

Αν και ορισμένοι δερματολόγοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους έχει νόημα να τρώμε τακτικά, πλούσια σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, κυρίως λόγω των στοιχείων που δείχνουν ότι βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Καρύδια Βραζιλίας


Πολλοί αποφεύγουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών επειδή παχαίνουν, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καρύδια Βραζιλίας συγκεκριμένα, μπορούν να κάνουν… θαύματα στο δέρμα μας.

Αποτελούν πλούσια πηγή του ορυκτού σελήνιο (μόλις τέσσερα καρύδια Βραζιλίας, προσφέρουν πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας), το οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και τα σημάδια της ηλικίας. Σε μία μελέτη που έγινε, αποδείχτηκε ότι τα άτομα με τη χαμηλότερη πρόσληψη σεληνίου, ήταν πιο πιθανό να αναπτύξουν διάφορα σημάδια ηλικίας.

Αβοκάντο, ξηροί καρποί και σπόροι

Αν αναζητάτε ένα υγιεινό σνακ, σας προτείνουμε το αβοκάντο. Ξεφλουδίστε το, ανοίξτε το στα δύο και γεμίστε το με τυρί cottage ή απλά κόψτε τα σε φέτες και φάτε τες με λεμόνι ή ακόμη προσθέστε το στη σαλάτα σας.

Εκτός από το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην προστασία κατά των ελευθέρων ριζών, ενώ τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Φασόλια, όσπρια και χυλός αλεσμένης βρώμης


Οι υδατάνθρακες έχουν γίνει μια… απαγορευμένη σχεδόν λέξη στον κόσμο της διατροφής, μετά τη μόδα που δημιούργησαν οι δίαιτες που είναι φτωχές σε υδατάνθρακες. Κι όμως, δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες κακοί.

Αν θέλετε να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες και να αποφεύγετε εκείνους που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα μπισκότα και τα ζαχαρούχα ποτά, που έχουν ως αποτέλεσμα την υπερβολική παραγωγή ινσουλίνης, η οποία βλάπτει το κολλαγόνο και αυξάνει τις ρυτίδες.

Παπάγια, σπανάκι και λαχανίδα

Μπορεί να φαίνεται περίεργος συνδυασμός, αλλά η παπάγια, το σπανάκι και η λαχανίδα, παρέχουν στον οργανισμό μας μιας φυτοχημική ουσία που ονομάζεται λουτεΐνη, η οποία σύμφωνα με ειδικούς του τμήματος Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, βοηθά στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του δέρματος, προστατεύοντάς μας έτσι από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες

Μαύρα φραγκοστάφυλα


Ερευνητές του πανεπιστημίου Χιροσάκι στην Ιαπωνία, βρήκαν σε πρόσφατη μελέτη, ότι τα μαύρα φραγκοστάφυλα μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Οι δοκιμές απέδειξαν ότι η κατανάλωση μαύρων φραγκοστάφυλων βελτιώνει τη ροή του αίματος γύρω από τα οπτικά νεύρα και μειώνει δραστικά την επίδραση των πρησμένων ματιών. Μπορείτε να τα φάτε φρέσκα, είτε σε μαρμελάδες και πίτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...