`

Δημήτρης Ταξής: Ο αγαπημένος μου street artist!

Τα πιο ωραία paste ups 
της Αθήνας. Τον Taxis
a.k.a Δημήτρη Ταξή, τον γνώρισα από τα κόμιξ του, μέσα στις σελίδες της...
αγαπημένης βαβέλ, γύρω στο 2006.   

Θυμάμαι, τότε, τον έψαξα και τον βρήκα στο πάλαι πότε myspace, και για αρκετό καιρό, τώρα που το σκέφτομαι, του έκανα κάτι σαν stalking!   

Νομίζω, ήταν από τις πρώτες φορές που έβλεπα paste up (αυτοκόλλητα στον τοίχο) σαν μορφή street art, και ειδικά τα πρώτα έργα του, της περιόδου 2006, με ενθουσίασαν.   

Κάτι σαν κόμιξ, αλλά όχι ακριβώς, κάτι σαν γκραφίτι, αλλά όχι ακριβώς. Όπως και να χει, τα λάτρεψα!   


Ακολουθώ την πορεία του Taxis ακόμα, μέχρι και σήμερα, επτά ολόκληρα χρόνια μετά, και  αυτό μάλλον τον κάνει τον πιο αγαπημένο μου street artist.   

Πιο πολύ απ' όλα, μου αρέσει αυτό το πολύ συγκεκριμένο μπλε χρώμα που χρησιμοποιεί στα μαλλιά από τις φιγούρες του, και οι παλιοί ασπρόμαυροι ροκαμπίλι πρίγκηπες του, που μου θυμίζουν τους "Σκληρούς Ροκάδες" από τα κόμιξ του Frank Margerin.       


Αθήνα, 2010   

    
Μερικά πράγματα που ξέρω γι' αυτόν:   

Ο Δημήτρης Ταξής γεννήθηκε τον Μάιο του 1983 στο Szczecin της Πολωνίας. 

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, ασχολείται με το γκραφίτι από το 1998, και με την street art από το 2005.   

2006   

Gold Guns,2006   

Το 2002 διακρίθηκε στο διαγωνισμό κόμικς νέων ταλέντων του περιοδικού "9" της Ελευθεροτυπίας, κι από το 2005 άρχισε να δημοσιεύει κόμικς στην Βαβέλ- περιοδικό κόμιξ και όχι μόνο-. 

Έχει εικονογραφήσει για την Lifo, το περιοδικό Σινεμά, το Don't Panic, κ.α..

Rockabillas, 2006   

Rockabillas, 2006     

Συνεργασία με την Tind Graphics

Έχει κάνει τη διεύθυνση φωτογραφίας στη μεγάλου μήκους ταινία "Μια ροζ παραμάνα" του Ν. Πομώνη που διακρίθηκε στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  και συνεργάστηκε στα σκηνικα της ταινίας "Ροζ" του Αλέξανδρου Βούλγαρη.
     
Prince, 2006   

2010   

Από το 2005 μέχρι το 2009 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ κόμιξ της Βαβέλ, και σε ένα σωρό άλλες εκθέσεις στην Αθήνα (1η Biennale Νέων Καλλιτεχνών, 7PLY Project, Remap..),  στο Βελιγράδι, μέχρι και στο Πεκίνο.     


Κόμιξ, Βαβέλ     

Ζωγραφίζει πάνω σε σανίδες, σκαρώνει τέλεια πραματάκια με άλλους καλλιτέχνες από το GPO Crew, και σήμερα, νομίζω, κάνει και τατουάζ στην ομάδα του NICO Tattoo, στην Αθήνα.   

Καθόλου άσχημα..   

Βαρκελώνη, 2011       



Tarifa Rules, 2006   

Κολιος, 2011     


2009   

Βερολίνο, 2010   

2010   

Femmes Fatales, 2007   

Mother and Son, 2008 

Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...