`

Η φυλακή του καμβά..

Δεν ξέρω τι μπορούμε 
να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτή τη φρίκη.Προσωπικά 
πιστεύω ότι να 
βοηθήσουμε τους ανθρώπους να 
γνωρίσουν και να αποκαλύψουμε τα πραγματικά περιστατικά.
Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να  γνωρίσει πως ζουν αυτές οι γυναίκες...



Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος οι Αφγανοί λένε ότι είναι άρρωστη. Το 97% των Αφγανών γυναικών γεννούν στο σπίτι , γιατί απαγορεύται να καλέσουν άνδρες γιατρούς και δεν έχουν ποτέ μεταφορικό μέσο για να τις μεταφέρει σε ένα ιατρικό κέντρο περίθαλψης.


Το μαιευτήριο Malalai περιβάλλεται από τοίχο που χτίστηκε από τους Ταλιμπάν, με δύο μικρά παράθυρα.Και από την άλλη πλευρά οι σύζυγοί τους. Μπορούν να μιλούν με τις συζύγους τους, μέσα από μικρά παράθυρα.



Όταν οι δυνάμεις των Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ στις 27 Σεπτεμβρίου 1996,στέρησαν από τις γυναίκες των πολιτικών δικαίωμάτων τους,αφαίρεσαν το δικαίωμα εκπαίδευσής τους και τις περιόρισαν στα σπίτια τους. Η υποχρεωτική χρήση της μπούρκας έγινε ένα από τα πλέον δυνατά σύμβολα της καταπίεσης που ασκείτε στις γυναίκες από το νέο καθεστώς.
Στην πόλη της Καμπούλ αναδυόταν μια νέα κοινωνία πολιτών, όπου σύγχρονες γυναίκες είχαν μόλις αρχίσει να απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα κοινωνική θέση, και αυτό αφαιρέθηκε με μια μονοκονδυλιά από τους Ταλιμπάν. Μεταξύ των χιλιάδων γυναικών που εργάζονταν στις δημόσιες υπηρεσίες και στάλθηκαν στο σπίτι, υπήρχαν 7.790 γυναίκες εκπαιδευτικοί στα σχολεία, 63 έχουν κλείσει στην Καμπούλ. Το 65% του διδακτικού προσωπικού, το 40% των παιδιών σχολικής ηλικίας και σχεδόν οι μισοί από τους 7000 φοιτητές ήταν γυναίκες.
Το άλμα προς το παρελθόν ήταν συντριπτικό, από το εικοστό αιώνα στη μεσαιωνική εποχή. Κανείς δε τολμά να αμφισβητήσει τον Mulla Mohammed Omar, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των Ταλιμπάν.
Το πραξικόπημα ήταν ένα βίαιο ανθρώπινο και πολιτιστικό άλμα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...